Problemi sa ekcemom
Od ekcema i dermatitisa u Srbiji boluje oko 160.000 osoba mada broj pacijenata nije u potpunosti definisan jer nema kompletnog uvida. Skoro svaki deseti čovek ima gen za ekcem ili dermatitis ali ne oboli svako od njih.
Zimski meseci i hladnoća donose pogoršanje tegoba dermatitisa i sve učestalije tegobe. Pored hladnoće i nedostatka sunčanih dana koji pogoduju terapiji ove bolesti do pogoršanja stanja dovode i virusne infekcije, bakterijske, pojedini lekovi poput betablokatora, nesteroidnih antinflamatornih lekova, soli litijuma takođe dovode do pogoršanja ove bolesti. Razne povrede, takođe mogu izazvati nastanak ekcema i dermatitisa. Ipak, smatra se da je stres glavni izazivajući faktor.
Istraživanja su pokazala da od ekcema ili dermatitisa obolevaju osobe koje imaju sklonosti ka kardiovaskularnim bolestima, zatim hroničnoj opstruktivnoj bolesti pluća, depresiji, anksioznosti … kao i osobe koje u velikoj meri konzumiraju alkohol, puše i na taj način narušavaju svoje zdravstveno stanje.
Psorijaza je autoimuna, hronična, sistemska bolest, kod koje organizam ne prepoznaje sopstvene ćelije, a usled imunološkog poremećaja, dolazi do kožnih promena. Kada se pojavi bolest, može da se zaleči, da se kontroliše, ali su mogući ređi ili češći recidivi, odnosno epizode pogoršanja koje se naročito javljaju ukoliko se koriste lekovi i kreme na bazi kortikosteroida.
Melem koji daje rezultate kod psorijaze jeste PRIMEDERMA E- melem protiv ekcema. Ovaj melem je efikasna prirodna formula protiv ekcema u akutnoj fazi, sa izrazitim protivupalnim efektima, za epitelizaciju kože.
PRIMEDERMA E je prirodan, visokokvalitetan, ručno pripremljen melem, po proverenoj recepturi. U njegovom sastavu se nalaze izabrana biljna ulja, peruanski balzam i cink-oksid, u odgovarajućoj podlozi, koji ispoljavaju izuzetne sinergičke efekte u tretmanu akutnih ekcematoznih promena na koži, kod dece i odraslih.