Postoje brojni preparati za lečenje psorijaze i svaki od njih ima svoje karakteristike, neželjena dejstva i kontraindikacije, tako da samo stručnjak može da odredi koji vam lek odgovara. Blagotvorno deluje i sunčanje, naročito u kombinaciji s vazdušnim kupkama i morskom vodom. Sunčanje se preporučuje u jutarnjim i poslepodnevnim satima.
Da se ni ispoljilooboljenje zvano psorijaza morate odmarati organizam. Ne treba previše rashlađivati organizam i trebalo bi se čuvati prehlade koja obara imunitet i opšte stanje organizma ( Primed preparati jačaju imunitet) samim tim dolazi do pojave oboljenja. Ukoliko vam koža dođe u dodir sa iritansima poput hemikalija, kućne hemije, benzina itd može doći do vraćanja promena pa ove iritanse treba izbegavati. Takođe ono što može uzrokovati pojavu simptoma jeste duži boravak u prostorijama sa klimom koja isušuje kožu. Kupanje sa određenim kupkama i mirišljavim solima može dovesti do pojave ekcema , samim tim se treba posavetovati sa lekarom ali bebi kupke ne sadrže iritanse.
Od prirodnih preparata koji nemaju hemijskih suplemenata niti kortikosteroida je ste PRIMADERMA ATOPIK PAKET koji sadrži:
• PRIMEDERMA-BIO je izrazito blaga bio formulacija bez sapuna, za pranje osetljive, isušene i iritirane kože koja svrbi, bez dodatnih iritacija i isušivanja.
PRIMEDERMA-BIO je visokokvalitetna formulacija, izrađena na bazi blagog sredstva za pranje organskog porekla, prirodnog trans-esterifikovanog ulja masline i glicerina. Pomaže u očuvanju zaštitne barijere kože i štiti kožu od isušivanja, čak i nakon čestog pranja.
• PRIMEDERMA E je prirodna, visokokvalitetna formulacija, izrađena na bazi biljnih ulja, biljnih ekstrakata i pčelinjeg voska, koji ispoljavaju izuzetne sinergičke efekte u tretmanu aktivnih ekcematoznih promena na koži, kod dece i odraslih.

• PRIMEDERMA N je prirodan, visokokvalitetan proizvod, izrađen na bazi biljnih ulja, biljnih ekstrakata, meda i vitaminskog kompleksa, koji ispoljavaju veoma pozitivne efekte u nezi suve i kože sklone ekcemima i drugim formama dermatitisa, kod dece i odraslih.
Prirodna formula za dopunsku i produženu negu isušene i iritirane kože, sa izrazitim regenerativnim dejstvima na oštećenu kožu.